Inzichten krijgen in je dagelijkse gewoontes, waarom is dit stap nr 1?

Het veranderen van je leefstijl kan voor vele een hele uitdaging zijn. Als je mij al langer volgt, hoor je mij meeste tijd zeggen inzichten krijgen is stap nr 1 naar verandering. Maar waarom is dit nu zo?

Door zelf op onderzoek uit te gaan kom je er achter waar je eventueel veranderingen kan doorvoeren. Dit is het onderdeel inzichten krijgen. 

Inzichten krijg je door op ontdekkingsreis te gaan. Te ontdekken waar minder gezonde eetgewoontes liggen in je dagelijks patroon. 

Enkele voorbeelden die ik kan geven van mijzelf toen ik op ontdekkingsreis ging:

  • Ik dronk iedere ochtend koffie verkeerd (heel veel melk met 2 klontjes suiker). Dit heb ik vervangen voor zwarte koffie met zoetjes. En nu nog steeds drink ik zwarte koffie met zoetjes. En heel af een toe een ander soort koffie. Ik begon hier iedere ochtend mee en dit stopte pas toen ik eenmaal ging slapen. Ik leefde op koffie.
  • Ik bakte alles in magarine. Vlees, gebakken aardappels echt alles waar ik dacht waarbij het nodig was. Dit ben ik gaan veranderen door olijfolie of kokosolie en daarbij maak ik nu altijd mijn vlees klaar in de airfryer of in de oven. Dit heeft voor mij een hoop voordelen gegeven. Geen buikpijn meer naar het vette eten en de rest kan je vast zelf wel invullen!
  • Maakte ik pasta saus klaar, dan pakte ik altijd een kant en klare pot zowel van de rode sauzen als van de witte sauzen. Dit ben ik gaan veranderen naar zelf pastasaus maken (verse tomaten koken en pureren en doe hier een blikje tomatenpuree bij). Wij aten bij de pasta saus vaak geen groente, maar juist wel heel veel gehakt. Nu eten wij juist heel veel groente en doorheen. 

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik ook van best wel ver gekomen, maar hoe is het mij gelukt om deze veranderingen te kunnen creëren in ons dagelijks patroon. 

Ik ben gaan zoeken naar gezondere oplossingen. Lijkt gemakkelijk maar soms valt dit nog best wel tegen. Veranderingen die ook jij makkelijk kunt veranderen hier een aantal voorbeelden:
  • Witte pasta vervangen voor volkoren pasta
  • Wit brood vervangen voor volkoren brood
  • Kant en klare verpakkingen vervangen voor vers producten
  • Producten uit blik vervangen voor vers producten 

Deze kleine stapjes kunnen al een groot inpakt maken op je dagelijks eetpatroon. Je gaat je lichaam beter voeden en je zult merken dat je daarbij ook een hoop meer energie zult krijgen. 

Door stap voor stap kleine aanpassingen te leren maken in je dagelijks patroon zul je merken dat je al snel resultaat kan behalen. 

cherries, bowl, fruits-2402449.jpg

Na dat ik zelf een hoop ervaring heb opgedaan door stap voor stap veranderingen te creëren in mijn dagelijks eetpatroon, is hieruit mijn programma ontstaan.

Ik ben mijn eigen ervaringen om gaan zetten tot een programma die voor iedereen haalbaar is.

Tot Slot!

Ik wil graag mijn eigen ervaringen delen met jou! Omdat ik weet dat dit voor iedereen werkt. Daarom bouwde ik mijn eigen online programma! 

Mijn missie voor in 2021/2022 is dat ik jou, maar ook veel andere mensen in Nederland een stuk bewuster en vitaler wil maken. Niet aan de hand van veel dingen die voorgekauwd worden zoals voedingsschema’s, maar juist te beginnen bij het begin en kijken waar je veranderingen kan creëren in het dagelijks eetpatroon.  

Hoe fijn zou het zijn als je de handvaten kan krijgen om voor altijd een gezondere leefstijl te creëren? 
Hoe je een gezond leven leuk kan maken en kan overbrengen op andere mensen. 
Leren hoe je een gezondere relatie kan creëren met voeding. 
Lekker kunnen genieten van al het lekkers. 
Leren hoe je maaltijden gezonder kan maken. 

Wil jij vandaag nog kiezen om je Leefstijl te veranderen?

Door hieronder te klikken kies je vandaag nog voor verandering!