Pompoensoep
Benodigde ingrediënten:

  • 1 grote fles pompoen
  • 3 grote wortels
  • 4 uien 
  • 2 tenen knoflook (mag ook knoflookpoeder zijn)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 200 gram crème fraîche of zure room
  • 1 liter water

Dit heb je nog meer nodig:

  • Staafmixer
_____________________
  1.  Haal de schil van de pompoen. TIP door deze in warm water te doen kun je de schil er makkelijker af halen. Snijd vervolgens de pompoen door de midden en haal hier de zaden en de rest van het vruchtvlees er uit. 
  2. Vervolgens snijd je de pompoen in blokjes. Snijd ook de wortel en ui in stukjes. 
  3. Daarna verwarm je een grote pan met olie en fruit je de ui. 
  4. Als dit gedaan is gaan de wortels, knoflook en pompoen blokjes erbij. Dit bak je 5 minuten op middelhoog vuur. 
  5. Voeg daarna de laurierblaadjes toe en komijnzaad.
  6. Voeg vervolgens 1 liter water met de runderbouillonblokjes toe. 
  7. Dit samen kook je ±30 minuten.
  8. Na dat hij gekookt heeft haal je laurierblaadjes eruit en pureer je vervolgens alles met de staafmixer. 
  9. En als laatste voeg je de crème fraîche toe.

Heel simpel, maar toch heel erg lekker.

Eet smakelijk!

halloween, pumpkin, jack-o'-lantern-2837936.jpg