Stoofpeertjes
Benodigde ingrediënten

  • 2 kilo Stoofperen
  • Citroensap
  • 8 Kruidnagels
  • 2 Laurierblaadjes
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • rode druivensap 250 ml

Dit heb je nog meer nodig

  • Een grote pan waar alle stoofpeertjes in passen

 

  1. Schil de stoofpeertjes met een dunschiller. Zorg dat het stokje er aan blijft zitten
  2. Doe de stoofpeertjes in een ruime pan. 
  3. Vervolgens doe je in de pan 250 ml rode druivensap en vul je deze aan met water tot de stoofpeertjes net onder water staan. 
  4. Daarna doe je een klein scheutje citroensap in de pan. 
  5. Vervolgens doe je de kruidnagels, laurierblad, kristalsuiker en vanillesuiker erin. En laat je dit voor 1 uur zachtjes stoven.

 

Als de peertjes klaar zijn met stoven kan je deze warm of koud serveren. 

TIP: Eet Stoofpeertjes in de combinatie aardappel puree met stoofvlees! Echt een aanrader!

 

heart, leaf, autumn-1776746.jpg