
Stoofpeertjes
Benodigde ingrediënten
- 2 kilo Stoofperen
- Citroensap
- 8 Kruidnagels
- 2 Laurierblaadjes
- 150 gram kristalsuiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- rode druivensap 250 ml
Dit heb je nog meer nodig
- Een grote pan waar alle stoofpeertjes in passen
- Schil de stoofpeertjes met een dunschiller. Zorg dat het stokje er aan blijft zitten
- Doe de stoofpeertjes in een ruime pan.
- Vervolgens doe je in de pan 250 ml rode druivensap en vul je deze aan met water tot de stoofpeertjes net onder water staan.
- Daarna doe je een klein scheutje citroensap in de pan.
- Vervolgens doe je de kruidnagels, laurierblad, kristalsuiker en vanillesuiker erin. En laat je dit voor 1 uur zachtjes stoven.
Als de peertjes klaar zijn met stoven kan je deze warm of koud serveren.
TIP: Eet Stoofpeertjes in de combinatie aardappel puree met stoofvlees! Echt een aanrader!
