2021 is alweer bijna ten einde nog maar 73 dagen te gaan.

In Januari gaan mensen weer komen met goede voornemens. Dit is iets wat ieder jaar weer terug komt.
Misschien is dit bij jou ook wel het geval. Ieder jaar op 1 Januari besluit je echt het roer om te gooien en dan toch echt je Leefstijl te veranderen.

Heb je jezelf nooit is afgevraagd waarom je iedere jaar op 1 Januari start met deze voornemens?
Veel bedrijven spelen hierop in. Dit komt omdat wij mensen gewoonte dieren zijn en als eenmaal een iemand begint dan volgen er vanzelf meer.

Voorbeeld Situatie

Het is 1 Januari.
Je stelt voor jezelf een heel plan op en gaat hier met volle moed tegen aan. Het gaat de eerste week super goed en je valt wat kilo’s af. In de tweede week was alles hetzelfde als de eerste week. Dus dat betekend dat je meer zelfvertrouwen begint te krijgen. Vaak zodra dit gebeurd ga mensen al afwijken en gaan ze al gauw weer richting hun oude eetgewoontes

Je gaat vol goede moed ga je de derde week in. Voor je gevoel gaat het super goed, maar vervolgens ga je je wegen en kom je er achter dat je niet zoveel bent afgevallen dan de weken er voor.
Dit moment maakt je boos en het brengt een hoop frustratie bij je naar boven. Omdat je niet snapt waarom het niet meer hetzelfde is al in de eerste week van Januari. 

Dan zijn we aangekomen in de laatste week van Januari en je merkt na vorige week dat die goede voornemens die je had, er niet echt meer zijn. Je denkt bij jezelf laat allemaal maar lekker zitten want mij gaat het toch niet lukken om blijvend af te vallen. 

plan, objective, strategy-2372176.jpg

Waarom zou je ieder jaar in Januari weer die strijd met jezelf aan gaan?

Nu je het voorbeeld hebt gelezen over hoe het gaat met goede voornemens, zou je dan nog steeds beginnen op 1 Januari?

Goede voornemens zijn goed, maar waarom zou je daar nu niet vandaag al mee beginnen? 

Ben je soms bang dat je niks meer mag eten tijdens de feestdagen? Of ben je bang dat je niet meer dat lekker gebakje kan eten op een verjaardag? Of ben je misschien wel bang dat je niet die lekker oliebol kunt eten op oudejaarsdag?

Deze vormen die ik als voorbeeld geef zijn voorbeelden van dieet denken. Wat houd dieet denken nu eigenlijk in. Dieet denken is niets anders dan jezelf bepaalde voeding ontzeggen. Maar wie zegt dat jij dat ene lekkere chocolaatje niet meer mag eten? Mij zal je het nooit horen zeggen. 

Waarom ik zoiets nooit zal zeggen, omdat ik vind dat je alles moet kunnen blijven eten. Door je bepaalde voeding te ontzeggen, zal je gaan merken dat je er grote behoefte aan gaat hebben. Je blijft constant bewust of vaak onbewust aan denken en uiteindelijk zal je er zelfs stiekem van gaat eten. Wie houdt je op zo’n moment voor de gek? Niet mij, maar echt jezelf. 

Wil je dit voor altijd zo blijven doen? Nee toch? 

Hoe fijn zou het zijn als je relaxt de feestdagen in kan en zonder erbij na hoeft te denken van ”Mag ik dat gerecht wel?” of ”Nee die salade eet ik niet omdat ik daar dik van wordt”. 

 

time for a change, new ways, letters-5078605.jpg

Waarom pas starten in Januari, terwijl je nu ook al kunt beginnen.

De maand Januari heb je niet nodig om te beginnen met het Veranderen van Leefstijl. Iedere dag, ieder uur, iedere minuut, ieder moment van de dag kan jij de keuze maken om te beginnen met veranderingen. 

Dit geld hetzelfde voor ”Maandag begin ik echt

Het moment waarop jij kiest te beginnen met verandering is aan jouw. Je hebt de Maandag niet nodig en je hebt Januari ook niet nodig. 

Wat het aller belangrijkste is. Wil je een nieuwe Leefstijl Verandering laten slagen. Is het moment dat je kiest voor jezelf en jezelf dit avontuur aan gaat om te gaan veranderen. Niemand anders dan jij zelf kunt dit doen. 

Tot Slot!

Ben je klaar ermee om iedere keer weer die strijd aan te gaan met jezelf en op 1 Januari weer te beginnen met de goede voornemens. Ook vandaag kun je al kiezen voor jezelf en het avontuur aan gaan.

Meld je vandaag nog aan voor €47,- en kies voor jezelf en je eigen gezondheid. Er zijn nog maar 22 plekken over!

Ga met een gerust hart de feestdagen in en geniet er van. Wacht vooral niet tot 1 Januari en kies vandaag nog voor jezelf!

Veel Liefs Centaine!