Al weken lang liggen
de pepernoten, chocolade letters en de schuimpjes
in de winkel!

Ik houd heel veel van chocolade, en iedere keer als ik weer in de supermarkt kom roepen ze alweer ‘Neem mij mee‘. Al weken lang.
En die verleiding blijft iedere keer weer. Op dit gebied ben je echt niet de enige. Er zijn veel mensen die hier tegen aan lopen.

Het is natuurlijk heel bizar dat al begin September de eerste pepernoten te vinden zijn in supermarkten en andere winkels.
Dit is natuurlijk hoe vroeger ze in de winkel liggen hier meer ze zullen verkopen. Heel logisch toch.
Maar dat heeft natuurlijk niks te maken met, in de verleiding gebracht worden met al dat lekkers.

Voordat wij onze dochter hadden, at ik zoveel chocolade maar ook de kruidnoten met chocolade zodra ik ze tegen kwam in de winkel.
En dit ging door tot 5 December. In die tijd stond ik daar niet bij stil en bleef ik het gewoon eten.
Zodra het op was kocht ik gewoon weer nieuwe. Dat ik aan kwam deed op dat moment niks voor mij.

Iedereen begrijpt natuurlijk wel als je weken lang zoveel chocolade en pepernoten eet dat dit niet goed is. Dit besef kwam bij mij pas echt veel later toen ik eenmaal begon met afvallen. In Oktober 2016 begon ik hier mee en dus was de grote verleiding alweer te vinden in de winkels. 

saint nicholas, peppernuts, black pete-2940508.jpg

Ik ging de uitdaging met mezelf aan. Ik kocht een zakje met van die lekkere chocolade sinterklaasjes en moest hier van mijzelf heel de maand mee doen.
Je denkt zodra je ze hebt gekocht, hoe moeilijk kan het nu zijn om niet heel de maand met dat zakje te doen. 

Maar dan! Komt toch echt de grootste uitdaging. Want je weet dat het zakje met chocolaatjes in de kast ligt en je blijft daar toch stiekem in je hoofd wel aan denken. Meeste mensen zouden zeggen, dan koop je het toch niet. 

Hier sta ik niet achter! Het Veranderen van Leefstijl. Vind ik, dat je alles moet kunnen blijven eten wat je lekker vind en daarbij jezelf dus niets ontzegd. Alles wat je lekker vind en daar horen ook die lekkere chocolade sinterklaasjes bij en die heerlijk kruidnoten. 

De tips die ik je graag wil meegeven zijn de volgende:

  •  Door jezelf uit te dagen met de producten die je lekker vind, zal je merken dat je sterker bent dan jezelf ooit kon bedenken. (dit stuk brengt ook trots bij jezelf naar boven als het je gelukt is, waardoor je ook meer zelfvertrouwen krijgt)
  •  Vind je pepernoten of misschien juist die schuimpjes wel heel erg lekker. Ga opzoek naar een gezondere alternatief als je niet de pepernoten of schuimpjes uit de winkel wilt eten/kopen. (Hiermee is de kans groter dat je of het niet koopt of juist als je een lekker alternatief hebt gevonden je hiervan ook minder zal eten en dus ook minder calorieën zal binnen krijgen.)
  • Kies je er voor om toch het lekkers allemaal te kopen. Koop het dan alleen op 5 December en geniet die dag er dan ook lekker van. Zo voorkom je dat je die weken lang zoals ik jaren deed, maar blijft door snoepen van al het lekkers.
saint nicholas, chocolate, sintsnoep-2934899.jpg

Tot Slot!

De feestdagen is het nu Halloween, Sinterklaas of Kerstmis. Het zijn dagen die iedere jaar terug komen. Het moment dat al het lekkers voor het pakken ligt in de supermarkten. Het is aan jouw wat jij op dat moment doet!

Blijf jij weken van alles eten en heb je heel veel spijt na alle feestdagen dat je zoveel gegeten hebt. Of kies je er juist voor om iedere dag van dat ene lekkers te kunnen genieten en zo dus altijd, ook buiten de feestdagen lekker kan genieten.

Veel Liefs Centaine.